.., när det gäller pastasalladen...

    Inlägget skrivet: 2011-03-22 Klockan: 13:28:04 Tips & förslag Kommentarer (0)
.., då har jag i dagens omgång testat mig fram att tilsätta:

  • 1 msk keso &
  • 1 tsk chillisås
.., i dressingen! Lite mer kryddigt blir det! :)

Grundreceptet här!

Varm pastasallad i krämig sås

    Inlägget skrivet: 2011-03-22 Klockan: 11:17:36 Pasta Kommentarer (0)

Lätt en favorit!

Gjorde denna igår kväll och var fortfarande sugen på mer och det efter tre portioner!

Börja med dressingen och då behöver du följande:

  • en tomat
  • en halv medelstor, röd paprika
  • 150 gr creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • lite olja
Värm ugnen till på 180 grader och rosta tomaten och paprikan, som du kärnat ut och tvättat.., paprikan alltså, tomaten ska enbart tvättas, häll över lite olja. Rosta grönsakerna ca 15 min tills skinner av paprikan inte blivit bubblig och fått en fin mörkröd färg. Lägg paprikan i en plastpåse och låt vila i ca 10 min. Ta paprikan ur påsen och dra av skinnen, försök att dra bort skinnet på tomaten med. Hacka grönsakerna i stora bitar och mosa med en stavmixer tills du inte har fått en jämn smet. Tilsätt grädden, creme fraichen, salt och peppar och blanda till en slät kräm. Låt stå i kylen.

Utöver det behöver du:
  • ca 400 gr pasta
  • 2 medelstora kycklingfiler
  • 2 msk mais
  • lite smör till stekning
Koka pastan och tärna kycklingfilerna i små tärningar. Krydda kycklingen med valfri örter och lite salt och stek hastigt i lite smör i en stekpanna. Blanda den med den färdigkokta pastan och maisen. Häll dressingen över det hela och smaka av med yterliggare lite salt och peppar.
Färdigt att servera. :)

Måste säga att den är lika god dage efter och kan serveras kall. :)

Ugnsbakad fiskfile i äpple- & currysås

    Inlägget skrivet: 2011-03-21 Klockan: 18:24:15 Fisk & fågel Kommentarer (0)

Blev hur gott som helst. Blev starkt godkänd utav barnen med så det kändes bra. :) Ialafall, man behöver:

* valfri fiskfile ca 500 gr (i mitt fall blev dett ryggfile av torsk)
* 2 dl grädde
* 3 msk creme fraiche
* ett halvt grönt äpple
* salt
* peppar
* lite cayennepeppar
* 3 tsk curry
* lite smör

Tina upp fiskfilen, om den nu är fryst och låt den rinna av ordentligt på hushållspapper.
Salta och peppra fisken och förgrädda den i ugnen i en smord form i ca 5 min. Bland ihop grädden, creme fraiche, curry, salt och cayennepeppar. Skala och kärna äpplet och hacka det i små tärningar som du sedan blandar i gräddröran. Häll det hela över fisken och grädda ytterliggare ca 15 min.

Servera med kokta potatisar eller ris! :)
Ursäcktar den dåliga bilden! "/

LÖRDAGENS GODA

    Inlägget skrivet: 2010-05-08 Klockan: 18:45:42 Kakor Kommentarer (4)


Snacka om att man har saknat all umgänge med sin kamera. Nåja.., idag togs tillfället. En bild på mina lördagskakor. Hur goda som helst.
(Jag bara älskar det suddiga i bakgrunden av bilden.)

Nyårsaftons goda

    Inlägget skrivet: 2010-01-01 Klockan: 19:56:03 Kakor Kommentarer (1)



Detta behövs:


150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
130 g mandelmassa
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl flor med jordgubbssmak som blandas med vatten

Gör så här:

Rör samman rumsvarmt smör, mandelmassa och ägg till en fin och jämn smet. Tillsätt ett egg i taget och blanda. Blanda ihop mjölet tillsammans med bakpulvret & vaniljsockret och häll sedan i två omgångar i smör- & mandelmassasmeten.
Smörja en form men löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, & häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader tills kakan har fått en fin färg, ca 30 - 40 minuter. Låt kakan svalna. Rör ihop glasyren. (Det brukar stå på förpackningen hur mycket vetten du ska använda.) Bred ut glasyren över kakan och dekorera.., på bilden har jag dekorerat med chokladströssel.