Varm pastasallad i krämig sås

    Inlägget skrivet: 2011-03-22 Klockan: 11:17:36 Pasta Kommentarer (0)

Lätt en favorit!

Gjorde denna igår kväll och var fortfarande sugen på mer och det efter tre portioner!

Börja med dressingen och då behöver du följande:

  • en tomat
  • en halv medelstor, röd paprika
  • 150 gr creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • lite olja
Värm ugnen till på 180 grader och rosta tomaten och paprikan, som du kärnat ut och tvättat.., paprikan alltså, tomaten ska enbart tvättas, häll över lite olja. Rosta grönsakerna ca 15 min tills skinner av paprikan inte blivit bubblig och fått en fin mörkröd färg. Lägg paprikan i en plastpåse och låt vila i ca 10 min. Ta paprikan ur påsen och dra av skinnen, försök att dra bort skinnet på tomaten med. Hacka grönsakerna i stora bitar och mosa med en stavmixer tills du inte har fått en jämn smet. Tilsätt grädden, creme fraichen, salt och peppar och blanda till en slät kräm. Låt stå i kylen.

Utöver det behöver du:
  • ca 400 gr pasta
  • 2 medelstora kycklingfiler
  • 2 msk mais
  • lite smör till stekning
Koka pastan och tärna kycklingfilerna i små tärningar. Krydda kycklingen med valfri örter och lite salt och stek hastigt i lite smör i en stekpanna. Blanda den med den färdigkokta pastan och maisen. Häll dressingen över det hela och smaka av med yterliggare lite salt och peppar.
Färdigt att servera. :)

Måste säga att den är lika god dage efter och kan serveras kall. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback